Nis

25 Nisan 2024 tarihinde,okul müdürümüz Hakkı Şimşek ,Türkçe öğretmenimiz Emel Uzuner ve İngilizce öğretmenimiz Burcu Kanat Yakar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert ile 10-16 Mart arası yapılan Malaga-İspanya iş başı gözlem faaliyeti ile ilgili gezilen okullar ve edinilen tecrübeleri paylaştıkları bir sohbet gerçekleştirdi.

Nis

Okulumuzda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Nis

Okulumuz ilçemizde düzenlenen futbol ve dart turnuvalrında derece aldı.Futbol Yıldız Erkek kategorisinde 3.lük,Küçük Erkek Futbol kategorisinde 2.lik,Dart Yıldız kız kategorisinde 1.lik ve 3.lük,Dart Yıldız erkek kategorisinde 2.lik elde etti.Beden Eğitimi ve Spor öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Nis

Valimiz Sayın Seddar Yavuz'un himayelerinde yürütülen Kocaeli Önem Projesi Gölcük İlçe Programı Kazıklı Kervansaray Kültür Merkez'inde gerçekleşti.Programda emeği geçen öğretmenlerimizi,öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Nis

1. Kadına Yönelik Şiddet Nedir?

Kadınlara, yalnızca kadın oldukları için uygulanan ve kadınları etkileyen cinsiyete dayalı ayrımcılık ile fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik açıdan zarar görmeleriyle veya acı çekmeleriyle sonuçlanan veya sonuçlanması muhtemel her türlü tutum ve davranış, KADINA YÖNELİK ŞİDDETTİR.

2.Aile İçi Şiddet Nedir?

Aynı evi paylaşmasanız da, şiddet uygulayan kişinin, size veya çocuklarınıza ya da akrabalarınıza yönelik; Aynı evde yaşamasanız da, aile mensubu sayılan kişiler tarafından size veya çocuklarınıza yönelik; Evli olmanıza rağmen kendi isteğinizle veya mahkeme kararı ile ayrı evlerde yaşadığınız eşinizin ya da boşandığınız eşinizin, size veya çocuklarınıza yönelik; Tehdit ve baskıyı ya da özgürlüğün keyfî engellenmesini de içeren, fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik açıdan zarar görmenize veya acı çekmenize sebep olan ya da olabilecek olan her türlü tutum ve davranış AİLE İÇİ ŞİDDETTİR.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET VE AİLE İÇİ ŞİDDET, yalnızca ev içerisinde gerçekleşmez; sokak, iş yeri gibi toplumsal veya kamusal alanda da meydana gelebilir.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele El Kitabı İçin Tıklayınız.

Nis

Okulumuz Gölcük İlçe futbol turnuvaları  küçükler kategorisinde ikinci, Yıldızlar kategorisinde üçüncü olmuştur. Öğrencilerimizi ve Beden Eğitimi öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Nis

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Mücahit Yılmaz;5-B sınıfı öğrencileriyle Kadir Gecesi-Ramazan Ayı konulu tiyatro gösterisi düzenledi.Tiyatro gösterisi velilerimizin katılımıyla gerçekleşti.Emeği geçen öğrencilerimizi ve öğretmenimizi tebrik ediyor,tüm velilerimizin kadir gecesini kutluyoruz.

Mrt

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım SEZER ve Gölcük İlçe Eğitim Müdürü Caferi Tayyra MERT okulumuzu ziyaret ettiler.Okulumuzdaki oyun alanlarını incelediler,öğrencilerimize oyunlarda eşlik ettiler.

Mrt

Okulumuzda öğrencilerimizin yaptığı 18 Mart Zaferi konulu resimler sergilendi.Emeği geçen öğrencilerimizi ve Görsel Sanatlar öğretmenimiz Fehime Tatarka'yı tebrik ediyoruz.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü programı düzenlendi.Programda orotoryo,tiyatro gösterisi düzenledi.Programı düzenleyen Seda Başkan,Mücahit Yılmaz`a teşekkür ediyoruz.

LGS 2024 BAŞVURU TARİHİ BELLİ OLDU

Başvurular online yapılacak.

Başvurular isteğe bağlı olacak.

Başvuru Tarihi: 18-29 Mart

Giriş Belgesi Yayımlanması: 24 Mayıs

Sınav Tarihi: 02 Haziran

Sonuçları: 28 Haziran

Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim

Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu Yayımlandı

️ Başvurular: 18-29 Mart

️ Sınav: 2 Haziran

️ Sınav sonuçlarının ilanı: 28 Haziran

Mrt

Okulumuz Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2023-1-TR01-KA121-SCH-000163526 No’lu Okul Eğitimi Akreditasyonu’nun 3.dönem konsorsiyum üyesi olarak Türkçe öğretmenimiz Emel Uzuner ve İngilizce Öğretmenimiz Burcu Kanat Yakar’ın katılımıyla İspanya’nın Malaga şehrindeki Escuelas del Ave Maria okulunda 11 Mart- 15 Mart tarihleri arasında işbaşı gözlem faaliyeti gerçekleştireceklerdir. Okuldaki iyi uygulamaları, ders işlenişleri gözlemleyerek okulumuza döndüklerinde öğretmenlerimizle paylaşacak ve okulumuzda uygulanmasına katkı sağlayacaklardır. Başarılar dileriz.

Mrt

Bu kılavuzda, 2024 yılında “Merkezî Sınavla Öğrenci Alacak Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Proje Okulları ile Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Anadolu Teknik Programları”na öğrenci seçmek amacıyla yapılacak Merkezî Sınav ile ilgili usul ve esaslar yer almaktadır. Merkezî Sınav; tüm il merkezleri ile gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 (on) öğrenci olmak kaydıyla belirlenecek yurt dışı sınav merkezlerinde Türkiye saati ile birinci oturum 09.30’da ve ikinci oturum 11.30’da başlayacaktır. Merkezî Sınav başvuruları; isteğe bağlı olup sınava katılmak isteyenler, başvurularını 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında elektronik ortam üzerinden yapacaktır. Sınav, 8’inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacaktır. Sınav, iki oturum hâlinde uygulanacak, çoktan seçmeli 90 soru sorulacak ve oturumlar aynı gün yapılacaktır. Birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacaktır. Birinci oturumda, 8’inci sınıf Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil, ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular yöneltilecektir. Merkezî Sınav başvuru ve sonuçlarıyla ilgili iş ve işlemler Bakanlık tarafından elektronik ortam üzerinden gerçekleştirilecektir. Öğrencinin herhangi bir sorunla karşılaşmaması için elektronik ortam üzerinde bilgilerinin kayıtlı ve güncel olması gerekmektedir.