KOCAELİ / GÖLCÜK - Ömer Seyfettin Ortaokulu

Kas

Akıtan muslukları tamir ederek, musluk uçlarına tasarruf aparatları takarak, tasarruflu duş başlıkları kullanarak, bulaşık ve çamaşır makineleri satın alırken su ve enerji kullanımları düşük olanları seçerek, ön yıkama yapmayarak ve makineleri dolmadan çalıştırmayarak, banyo ve diş fırçalama gibi kişisel bakım sırasında gereksiz su kullanmayarak, kademeli sifonlar kullanarak, yani hepimizin bildiği basit değişimlerle suyumuzu daha verimli kullanabiliriz.

May

Okulumuz ana sınıfı Öğretmeni Nurhan Tunçer Hatıl ın da dahil olduğu  Türkiye Ürdün ortaklığıyla başladığımız projemize Romanya nın da katılımıyla doğada var olan materyallerle sanata ilgi uyandırmayı amaçladık.Katılımcıların tamamı 4/6 yaş grubu olmakla birlikte proje süresince iş birliği ve dayanışmayı hedefledik. Proje sonunda yaptığımız etkinlikleri sergileyerek ,çocukların ürünleri tanıtmalarına rehberlik ettik.

Mrt

Okul branş öğretmenlerimiz sınıflarda e-güvenlik konulu videolar izletip, öğrencilerimizi bu konuda bilgilendirmiştir. Video sonrası sınıflarda beyin fırtınası yapılıp internet güvenliği ile ilgili nasıl önlemler alınabileceği tartışılmıştır.

e-güvenlik panomuz hazırlandı.

Mrt

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yürütücülüğünde, Gölcük Kaymakamlığı ve Gölcük Belediyesi işbirliğinde hazırlanan "Kitaplarla Keşfedilen Yollar" projesi 6 Mart itibariyle başladı. Proje kapsamında her akşam 20.00-20.30 saatleri aile ile kitap okuma saati olarak belirlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Caferi Tayyar Mert ile birlikte proje kapsamında velimizi ziyaret ederek kitap okuma etkinliğine yaptık.

AİLEMDE OKULDA PROJESİ

Ara

Velilerimizin katılımı ile gerçekleştirdiğimiz Kitap Okuma, Değerlendirme ve Söyleşi  Aralık ayı Etkinliği tamamlandı.