T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / GÖLCÜK - Ömer Seyfettin Ortaokulu

Haberler

Şbt

Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yavuz Samur; Ömer Seyfettin Ortaokulu, Şehit Bülent Albayrak İlkokulu ve Rotterdam İlkokulu vellerine "Dijital Çağda Ebeveyn Olmak" başlıklı harika bir seminer verdi. Seminer öncesinde ise okulumuzda öğrencilerimizle buluştu. 

Şbt

Öğrencilerimizle buluşuyoruz...

Ock

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu uzaya gidiyor, ay yıldızlı bayrağımızı çok yakıştığı gökyüzüne çıkıyor. Türkiye'nin yıldızı, hayallerin gösterdiği yolda parlamaya devam edecek!

Ock

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında düzenlenen"Dede Korkut Kikayelerinden Esinlenerek Hikaye Yazma" yarışmasında okulumuz ilçemizde birinci olarak ilde ilçemizi temsil etme hakkını kazanmıştır.

7/D sınıfı öğrencisi Ravzanur ARAZ'ı ve Öğretmenleri Özlem Baran ESER ve Betül ALTUN'u tebrik ederiz.

Ock

Bir okul hayal ettik ve hayalimize ulaşmak için adım adım ilerlemeye devam ediyoruz. Tek gayemiz mutlu çocuklar ve mutlu gelecek...

Okulumuzda Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu projesi kapsamında düzenlenen oyun etkinlikleri ille okulumuz projeye dahil edilmiş ve öğrencilerimiz keyf dolu zamanlar geçirmektedir. Gelecek günlerde de öğrencilerimiz için yeni oyun alanları ve yeni oyunlar düzenlenecektir.

Ock

Tüm sınıflarımızda öğrencilerimizle birlikte keyfli bir sinema saati gerçekleştirdik. Çok güzel hatıralarla geride bıraktığımız bir dönem sonu faaliyeti daha muhteşem bir katılım ile öğrencilerimizin mutluluk kaynağı oldu.

Ock

Okulumuzun Türkçe Öğretmeni Emel UZUNER liderliğinde P4C, Çocuklar İçin Felsefe Oturumları düzenleniyor.

Düşünme çemberini kurduk, "okul" üzerine düşündük.

Okul hayatımız hazır bilgileri zihnimize yüklemekle, sınav kaygıları ile geçer. Oysaki değişen dünyada farklı becerilere ihtiyacımız vardır. En çok da yaratıcı ve eleştirel düşünme becerilerine... İşte çocuklarla felsefe oturumlarında yaptığımız tam olarak bu.

Oturumun başında çocuklara bir uyaran sunulmaktadır. Çocuk kitapları, kısa film, müzik, görsel vb. uyaranlardan hareketle öğrencilere yöneltilen soru üzerinden tartışma başlatılır ve söz çocuklara bırakılır.

Oturumlarda çocuklar düşünme süreçlerine aktif olarak katılmakta; yaratıcı ve eleştirel düşünmeyi, başkalarının fikirlerine saygılı olmayı, iş birliği içinde hareket etmeyi öğrenmektedirler. Farklı görüşlerle karşılaşıp kendi fikrini sorgulama sürecine girmekte ve tek bir doğru olmadığını deneyimlemektedirler.

Düşünme becerilerini geliştiriyor olmasının yanında felsefi soruşturmaların en büyük katkılarından biri de dinleme becerisinin niteliğini artırmasıdır. Arkadaşlarının fikirlerini dinlemeleri ve bu fikirlerden hareketle görüş bildirmeleri dinleme becerisinin gelişimine katkı sağlamaktadır.

Doğru cevabın olmadığı, fikirlerin ortaya atıldığı, genişletildiği bir ortamda çocuklar kendilerini özgürce ifade ediyor olmaktan büyük keyif almaktadır.

Unutmamalıyız  ki
“Özgürlüğe eriştirecek eğitim, genç insanların erken yaşta kendi doğrularına ve akıllarına başvurabilme alışkanlığı kazanmalarını gerektirir.”                                                                             Hegel

Ock

Türkçe öğretmenleri öncülüğünde velilerimizle kurduğumuz kitap kulübümüzle bu yıl da birlikteyiz. Sayımız artıyor, etki alanımız genişliyor. Geçtiğimiz yıl başlattığımız velilerimiz ile pedagoji okumaları bu eğitim öğretim yılı da  keyifli bir kitap sohbeti ile devam ediyor. Aylık olarak belirlediğimiz kitabı bitirerek ve bir sonraki ayın ilk haftası velilerimiz ile birlikte toplanarak kitabın değerlendirmesini yapıyoruz. Yapılan bu tür okuma ve değerlendirme çalışmaları ile velilerimizle birlikte hem bilinçleniyoruz hem de okul-aile işbirliğini artırıyoruz.

Ock

Okulumuz 6A sınıfı öğrencilerine Matematik ve Bilim Uygulamaları dersinde Matematik Öğretmeni Nurten Karakaş rehberliğinde Bakanlığımızın "Yüz Yüze 100 Çocuk  Oyunu" ve okulumuz tarafından yürütülen  Oyun Dostu Okul Projesi kapsamında Kırgızistan ve geleneksel Türk oyunlarından Bestemşe oyunu oynatıldı. Bestemşe oyunu geleneksel Türk oyunlarından mangala oyunu ile benzerlik göstermektedir. Bu oyunla öğrencilerin derse karşı ilgileri artırılması hedeflenmiştir. Tüm okula öğretilmesi planlanan oyunun 2. Dönem okul çapında turnuva düzenlenmesi düşünülmektedir. BU geleneksel oyuna gönül veren Öğretmenimizi ve öğrencilerimizi kutluyoruz.

Ock

Dilimizin Zenginliği Projesi kapsamında yaptığımız sözlük çalışmasında 5/B sınıfı öğrencilerinden Gizem Güneş Özdizlekli’ nin  "Donanma" terimlerinden oluşturduğu  sözlük  çalışması ilçemizi temsil etmek için il değerlendirilmesine gitmeye hak kazanmıştır.  Öğrencimizi ve danışman öğretmenimiz Zeynep KAYANER'i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Ock

Doç. Dr. Yavuz SAMUR'un Katılımı ile Teknoloji Bağımlılığı ve Güvenli İnternet Kullanımı Semineri Gerçekleştirildi.

Kas

TÜBİTAK BİLİM SÖYLEŞİLERİ Projesi kapsamında Kazıklı Kervansaray Kültür Merkezinde okulumuz öğrencilerine yönelik Gebze Teknik Üniversitesi çevre mühendisliği bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Murat Eyvaz tarafından "Suyu Korumak: Kaçınılmaz Strateji"konulu söyleşi gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen söyleşi ile suyun ve su kaynaklarının verimli kullanımına dikkat çekilerek su tüketimi konusunda öğrencilerimize farkındalık kazandırıldı.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Ara

 

"İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI", 21 NİSAN 2024'TE YAPILACAK

Millî Eğitim Bakanlığınca yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

Kas

Okulumuzda bit-uyuz vakası görülmesi durumunda ne yapmalıyız? Broşürleri inceleyerek fikir sahibi olabilirsiniz.